Biber Turşusu Yapımı

biber_tursuMerhaba sayın takipçilerim,

Mayıs ayında hobi olarak başladığım saksıda biber yetiştirme işimin meyvelerini pardon sebzelerini almaya başladım 🙂  Oldukça keyifli bir iş olduğunu belirtmem gerekiyor. İlk zamanlar ilk mahsulleri afiyetle yedim. Ama bundan sonrakileri turşu yapmaya karar verdim. İnternette o kadar araştırdım. Ve nasıl yapılacağını öğrendim. Biber turşusu nasıl yapılır ? Başlıyoruz.

İlk olarak ocağımızda yada kettle’da sıcak suyumuzu kaynatıyoruz. Ardından biberlerimizin sapını yer kaplamaması adına kesiyoruz. 10 Diş sarımsak alıp kabuğunu soyuyoruz. Ardından sarımsakların 5 tane kadarını kavanoza koyuyoruz.Ardından biberlerimizi koyuyoruz. 1 çay bardağı sirke ve 1 yemek kaşığı kaya tuzunu kavanoza döküyoruz. Ve sıcak suyumuzu kavanozun ağzına kadar ekliyoruz. Kapağını sıkıca kapatıp yarım saat kadar ters şekilde bekletiyoruz. (Bunu yapmamızın sebebi yarım saat sonra kavanozun hava alıp almadığını kontrol etmektir.)

İşte bu kadar 🙂 15 gün kadar oda sıcaklığında bekletiyoruz ve sonra afiyetle yiyoruz. İnternette bulduğum ve faydalı olabileceğini düşündüğüm tarif videosunu da ekliyorum. Kolay gelsin.

 

 

Erhan GENÇ Yazar

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir